Bentigo CityTalks - Staden som vardagsrum
Sep
3
4:30 PM16:30

Bentigo CityTalks - Staden som vardagsrum

  • Mood Gallerian, conciergen på plan 3 (map)
  • Google Calendar ICS

Bostäderna spås bli mindre och smartare vilket leder till att vi vill och kommer att genomföra fler aktiviteter utanför den egna bostaden. Staden kommer att innehålla fler gemensamma vardagsrum. Men, vad kommer dessa fylla för funktion och hur kommer de att fungera? Dessa och fler frågor kring staden som vardagsrum utforskar vi under vår tillfälliga tankesmedja..

View Event →
Bentigo Måltidsministeriet - Vad kan vi lita på?
Sep
9
4:30 PM16:30

Bentigo Måltidsministeriet - Vad kan vi lita på?

Det är inte lätt att välja rätt, vare sig för klimatet eller den egna hälsan. Märkningarna blir allt fler, ekologiskt sägs vara dåligt för klimatet och superlivsmedlen som påstås göra oss friskare blir allt fler. Vem är trovärdig som rådgivare i denna djungel och vad av allt bör vi förhålla oss till? Dessa och fler frågor kring vad och vem man kan lita på utforskar vi under vår tillfälliga tankesmedja…

View Event →
Bentigo Måltidsministeriet - Svinnsmart
Oct
21
4:30 PM16:30

Bentigo Måltidsministeriet - Svinnsmart

Skärmavbild 2019-08-16 kl. 15.14.39.png

Enligt FN-organet IPCC:s senaste rapport blir närmare en tredjedel av de livsmedel som produceras aldrig uppätna och blir alltså matsvinn. Det innebär att de utsläpp som den matproduktionen har stått för har skett i onödan. De menar också att detta med att ta vara på matsvinnet globalt kan bli en miljardindustri. Hur kan vi konsumenter minska vårt matsvinn, ändra vårt konsumtionsbeteende och bli mer medvetna om matsvinnets betydelse för ett hållbart samhälle?

Dessa och fler frågor kring matsvinn utforskar vi under vår tillfälliga tankesmedja där vi under en och en halv timme samtalar med dussinet gäster, varav flera är speciellt inbjudna som sakkunniga i ämnet. 

Samtalet leds av Anna Norell Bergendahl från Augur och genomförs enligt vårt format ”Talkathon”, där experter och andra intresserade under ledning diskuterar igenom olika behov, trender och exempel. 

Bentigo Måltidsministeriet är en serie event - tillfälliga tankesmedjor - där vi i grupp utforskar hur vi kommer att äta i framtiden. Detta samtal genomförs som ett Talkathon - ett samtal i sällskapsspelsformat.

View Event →

Bentigo Måltidsministeriet - Matskam
Jul
4
8:30 AM08:30

Bentigo Måltidsministeriet - Matskam

I Måltidsministeriets frukostsamtal ska vi djupdyka i vad som gör att viss typ av mat gör oss stolta, medan annan får oss att skämmas. Vi ska bena ut vilken matlåda som skapar status i lunchrummet och vilken du gör bäst i att lämna kvar hemma. Det är temat för nästa avsnitt av Bentigo Måltidsministeriet som genomförs under Almedalsveckan i Visby den 4 juli 08.30-09.30. Du som vill delta är välkommen att boka din publikplats.

View Event →
Bentigo Måltidsministeriet - Kommer framtiden att vara färdiglagad?
Jun
30
6:00 PM18:00

Bentigo Måltidsministeriet - Kommer framtiden att vara färdiglagad?

Allt fler väljer att sluta köpa råvaror och laga egen mat. Vi går istället över till färdiga måltidskoncept - allt ifrån matkassar till måltidskomponenter i moduler och färdiglagade rätter. Hur påverkar det producenter, handel, restauranger och konsumenter? Det är temat för nästa avsnitt av Bentigo Måltidsministeriet som genomförs under Almedalsveckan i Visby den 30 juni 18.00-19.00 tillsammans med inbjudna experter och inspel från publiken.

View Event →
Bentigo CityTalks - Staden som handelsplats
Jan
29
4:30 PM16:30

Bentigo CityTalks - Staden som handelsplats

Vad fysiska handelsplatser betyder för hållbara samhällen och städer och hur nya sådana bör utformas och fungera. Det är temat för nästa avsnitt av Bentigo CityTalks som genomförs på The Lobby Stockholm den 29 januari 16.30-18.00. Du som vill delta är välkommen att boka en av de 10 kostnadsfria publikplatserna.

View Event →